Bruk av gradients på bilder

4 kommentarer - DATO: 16.06.2012 - KATEGORI: Blogg

En del av dere har lurt på hvordan jeg får så fine, lyse farger på headerene jeg lager. Vel det får jeg ved hjelp av gradients. Til denne tutorialen brukte jeg Photoshop CS5, men jeg regner med at det er samme greie på de andre versjonene også. Hvis du lurer på noe, er det bare å spørre i vei! 

      

1. Finn frem bildet ditt. Deretter går du inn på Layer --> New --> Layer. Hurtigtast for nytt layer på Mac er cmd + shift + n. På windows er det ctrl+shift+n. Klikk deretter OK. På boksen til høyre ser du da at du har laget et nytt layer. Det er lurt å bruke layers når du lager bilder, for om du angrer på noe du lagt til på bildet og du ikke lengre kan gå tilbake til da du gjorde feilen, er det ganske kjipt å måtte begynne på nytt. Men om du har forskjellige lag, kan du enkelt og greit slette eller endre feilene du har gjort. 

 

2. Deretter bruker du Gradient Tool som du finner i menyen til venstre. OBS: på CS5 blir den automatisk lagt inn under malingsspannet. Da høyreklikker du enkelt og greit og velger deretter Gradient Tool. For å få mer spill i bildet, bør du velge en gradient som inneholder 3 eller fler farger. Følg eksempelet på bildet. Noen ganger kan det lønne seg å ikke ha sterke farger over ansikter. Ved å unngå det, bruker du svart til en av fargene sånn som på bildet over. Det er også viktig å ikke bruke for sterke farger, men du må se selv hva som passer til bildet. Dette kan du selvfølgelig endre på ved å lage en ny gradient, eller endre på opacitien. Klikk deretter OK og dra markøren i en loddrett strek nedover bildet. Pass på at den svarte fargen kommer øverst så den treffer ansiktene på bildet.

 

3. Til slutt setter du layeret på Screen. Du kan også sette det på Lighten, men du må nesten se selv hva som blir finest til bildet. I tillegg kan du endre på opacitien om fargene skulle bli for sterke og voldsomme.

Så enkelt er det altså å få lyse og fine farger på et ellers så kjedelig og livløst bilde! Gjerne kom med flere forslag til tutorials jeg kan legge ut! :) 

4 kommentarer

Postet av: Tomas Rekstad Dato: 17.06.2012 Tid: 01:43 URL: http://tomaswebdesign.com

Bra guide! :D

Postet av: almostasound Dato: 17.06.2012 Tid: 15:23 URL: http://almostasound.blogg.no

wooah.. alt og ta inn :D Skrift tutorail også?:D

Postet av: sage Dato: 17.06.2012 Tid: 17:42 URL: http://sage.blogg.no/

kan du lage en header til meg? Prøver så godt jeg kan men...

Kontakte meg på: siri.elton@gmail.com ? <3

Postet av: Stine Dato: 31.01.2013 Tid: 15:19 URL: http://flokje.blogg.no/

Sv: Hei! Ja, eg går på hestelinja på Åsane! Det sosiale miljøet varierer nok frå år til år. I år har vi fått høyre at det er mykje drama blandt elevane samanlikna med andre år, men miljøet er ganske bra fordi om, altså! Eg er så heldig å bu på det BESTE internatet på heile skulen, der alle er veldig samanveisa sjølv om vi er forskjellige, og vi har det så artig ilag at vi ikkje klarer å gå og legge oss om kveldane. På enkelte andre internat fungerar det ikkje så godt, for eksempel var det mykje styr på internat 2 før jul. Men alt i alt er det eit godt folkehøgskule-miljø på Åsane, og alle lærarane er kjempekule!!!

På hestelinja er det òg litt spesiet i år, fordi vi er ei så lita klasse, samanlikna med f.eks dei som gjekk her i fjor. Vi er no berre 7 stk. Vanlegvis brukar det å vere ca halvparten som går trav og halvparten som går riding, men i år er det veldig skeivt fordelt, då dei fleste er travfolk. I tillegg er Marianne, læraren, travmenneske, så det vert litt mykje fokus på det, synst eg. Men miljøet i klassa er godt, og vi gler oss veldig til vi skal til USA på studietur!! Er det hestesport du har tenkt å søke, eller ei anna linje?

Uansett, dei tullar ikkje når dei seier at eit folkehøgskuleår er eitt av dei beste åra i eins liv! Har verkeleg vokst som person dette året, og fått vennar for livet (eller ein ekstra familie, som vi på internat 5 kallar oss). Det er som å vere på ein lang ferieleir, og eg har aldri før grudd meg så mykje til "ferien" er over...
Skriv en ny kommentar


bilde

Mitt navn er Stine. Jeg er 20 år og bor i Kristiansand. Jeg har holdt på med Photoshop siden jeg var 10 år og til høsten skal jeg studere IT for å utdanne meg som webdesigner. I tillegg har jeg stor interesse for sminke og musikk, men bloggen vil hovedsakelig handle om ting jeg lager av bilder og videoer.

Kontakt: stine.92@live.no
Venneforespørsel: Klikk her

bilde bilde bilde

Gratis header?
Ja, jeg lager gratis headere, men kun fra HeaderPlease.com. Der kan du legge inn headerønsker slik at alle brukerne der kan lage headere til deg. Om du sender meg en melding der med ønsket ditt kan det hende jeg lager til deg! (:

Headerforespørsel: Klikk her

bilde

bilde bilde

bilde bilde

bilde bilde

bilde
<

bilde

hits