Arkiv fra juni 2012


Bruk av gradients på bilder

4 kommentarer - DATO: 16.06.2012 - KATEGORI: Blogg

En del av dere har lurt på hvordan jeg får så fine, lyse farger på headerene jeg lager. Vel det får jeg ved hjelp av gradients. Til denne tutorialen brukte jeg Photoshop CS5, men jeg regner med at det er samme greie på de andre versjonene også. Hvis du lurer på noe, er det bare å spørre i vei! 

      

1. Finn frem bildet ditt. Deretter går du inn på Layer --> New --> Layer. Hurtigtast for nytt layer på Mac er cmd + shift + n. På windows er det ctrl+shift+n. Klikk deretter OK. På boksen til høyre ser du da at du har laget et nytt layer. Det er lurt å bruke layers når du lager bilder, for om du angrer på noe du lagt til på bildet og du ikke lengre kan gå tilbake til da du gjorde feilen, er det ganske kjipt å måtte begynne på nytt. Men om du har forskjellige lag, kan du enkelt og greit slette eller endre feilene du har gjort. 

 

2. Deretter bruker du Gradient Tool som du finner i menyen til venstre. OBS: på CS5 blir den automatisk lagt inn under malingsspannet. Da høyreklikker du enkelt og greit og velger deretter Gradient Tool. For å få mer spill i bildet, bør du velge en gradient som inneholder 3 eller fler farger. Følg eksempelet på bildet. Noen ganger kan det lønne seg å ikke ha sterke farger over ansikter. Ved å unngå det, bruker du svart til en av fargene sånn som på bildet over. Det er også viktig å ikke bruke for sterke farger, men du må se selv hva som passer til bildet. Dette kan du selvfølgelig endre på ved å lage en ny gradient, eller endre på opacitien. Klikk deretter OK og dra markøren i en loddrett strek nedover bildet. Pass på at den svarte fargen kommer øverst så den treffer ansiktene på bildet.

 

3. Til slutt setter du layeret på Screen. Du kan også sette det på Lighten, men du må nesten se selv hva som blir finest til bildet. I tillegg kan du endre på opacitien om fargene skulle bli for sterke og voldsomme.

Så enkelt er det altså å få lyse og fine farger på et ellers så kjedelig og livløst bilde! Gjerne kom med flere forslag til tutorials jeg kan legge ut! :) 

Nytt fra HeaderPlease

7 kommentarer - DATO: 16.06.2012 - KATEGORI: Headere

Da var jeg endelig i gang med headerlaging igjen. Merker det er en stund siden, men kommer nok fort inn i det igjen, haha. Er utrolig gøy å få forespørsler fra dere, men når jeg logger inn på Headerplease og ser 12 nye forespørsler blir jeg litt stressa. Vil så gjerne lage til dere alle, men tiden strekker ikke helt til, dessverre. Men her er i alle fall noen av headerene jeg har laget de siste dagene:
Jeg er tilbake!

1 kommentar - DATO: 12.06.2012 - KATEGORI: Headere

Nå er det virkelig altfor lenge siden jeg har blogget. Er vel to måneder siden sist. Men nå skal jeg bli flinkere til å oppdatere mer jevnlig her på bloggen. Ser også at jeg har fått en del ønsker på Headerplease, noe som er utrolig moro. Desverre har jeg hatt så dårlig tid i det siste, men nå skal jeg altså prøve å få laget så mange headere som mulig. Utrolig gøy at dere faktisk vil at jeg skal lage headere til dere! Jeg har også hjulpet bestevenninna mi, Victoria, med å lage header og design til henne. Dere kan jo sjekke ut bloggen hennes ved å trykke på bildet under. Ellers vurderer jeg å lage et gratis design, så det kommer så fort jeg har tid!
bilde
bilde

Mitt navn er Stine. Jeg er 20 år og bor i Kristiansand. Jeg har holdt på med Photoshop siden jeg var 10 år og til høsten skal jeg studere IT for å utdanne meg som webdesigner. I tillegg har jeg stor interesse for sminke og musikk, men bloggen vil hovedsakelig handle om ting jeg lager av bilder og videoer.

Kontakt: stine.92@live.no
Venneforespørsel: Klikk her

bilde bilde bilde

Gratis header?
Ja, jeg lager gratis headere, men kun fra HeaderPlease.com. Der kan du legge inn headerønsker slik at alle brukerne der kan lage headere til deg. Om du sender meg en melding der med ønsket ditt kan det hende jeg lager til deg! (:

Headerforespørsel: Klikk her

bilde

bilde bilde

bilde bilde

bilde bilde

bilde

bilde

hits